SIKERTÖRTÉNETEK- Szülői vélemények, tapsztalatok

Egy 7 éves lánygyermek sikertörténete édesanyja szavaival:
2018.02.07.


" Z. írásképe rengeteget javult a terápia kezdete óta. Hatalmas lendületet vett az olvasása a terápia hatására. Több tucat könyvet olvasott el az utóbbi fél évben. Félévi bizonyítványában dicséretet kapott hangos olvasásra. Hétköznapjainkba teljesen beépült a napi gyakorlás. Nagyon megszerettük a "szemtornát". Z. elmondása szerint felnőtt korában is szeretne még "szemtornázni". :) 

Egy 9 éves fiúgyermek sikertörténete édesanyja szavaival:
2017. 12. 16.
"Rendkívül hasznosnak tartom a terápiát! A sokrétű feladatok látványos javulást okoztak fiam olvasási, másolási és egyéb tanulási képességeiben. Szemüvegének dioptriája fokozatosan csökkent. A terápiára örömmel járt, hisz biztatást, kedvességet kapott mindig a profi szakértelem mellé. Az otthon végzett feladatokkal nem csak a látása javult, koncentrációt, kitartást is tanult. Szívből ajánlom bárkinek, akinél egy kicsit is felmerül hasonló probléma. Ez az igazi segítség. Köszönjük!"

Egy fiúgyermek sikertörténete édesanyja szavaival:
2017. 12. 02.
Iskolában társainál lassabban dolgozott, szétszórt volt, így kezdtünk el kutakodni, mit is lehetne tenni. Ajánlották ezt a vizsgálatot, terápiát, így kerültünk ide. Négy hónapon keresztül szinte minden nap végeztük a feladott feladatokat, amik nagyon érdekesek. Szeret olvasni, sokkal összeszedettebb. A feladatmegoldásának tempója gyorsabb. Köszönjük szépen!"

Egy 8 éves fiú sikertörténete édesanyja szavaival:
2017. 12. 01.
"S. írása 6 hónapnyi Vision Therapy foglalkozás után sokkal rendezettebb lett, a tanítónéni is megdicsérte. A szövegértése is javult, már szeret olvasni. A szemét, fejét kevesebbszer fájlalja. Köszönjük!"

egy 9 éves lány sikertörténete édesanyja szavaival:
2017.05.16.

"A 8 hónap alatt iskolai teljesítménye sokat javult, pontosabban könnyebb lett az olvasás, a figyelem és a koncentráció. A terápia nekünk sok jót hozott, már 1 hónap után nagy javulás volt a szem-kéz koordináció terén is. Nagyon örülünk, hogy a prizmás szemüveg helyett a terápiát választottuk! Ráadásul a lányom élvezte is a játékos feladatokat. Amerre hasonló gondokat láttunk, tapasztaltunk, ott mindenhol jó szívvel ajánlottuk a Vision Therapyt."

Egy 8 éves lány sikertörténete édesanyja szavaival:
2017. 04. 05. 

"Olvasási, szövegértési, figyelem megtartási nehézségek miatt  fordultunk segítségért. A vizsgálatot követően az otthoni gyakorlás egy jó ritmust adott a tanuláshoz. A második félévben látványos javulás, eredmények jelentkeztek a fenti tünetek változásában. A tanárok külön kiemelték lányom fejlődését. Köszönöm!"

Egy 8 éves fiú sikertörténete édesanyja szavaival:
2017. 02. 11. 

"A terápiára 7 és fél éves fiamnak - gyenge, kapkodó szemmozgása miatt kezdtünk el járni, ami az olvasás és írás tanulás során okozott nehézséget. A gyakorlatok nagyon gyorsan és intenzíven beindították a fejlődést, hétről hétre érezhető volt a javulás. A játékos feladatok kellemes napi rutinná, közös programmá váltak. Olvasásból és írásból is jó eredményeket ért el az iskolában, a sikerélmények pedig újabb lendületet adtak az otthoni olvasáshoz is."

Egy 9 éves lány sikertörténete édesanyja szavaival:
2017. 01. 28.

"Lépcsőzési problémával érkeztünk (nem tudta váltott lábbal lépni a fokokat, félt és kerülte a lépcsőt), ez mára teljesen rendbe jött, nyitottabb, felszabadultabb személyiség lett. Diszlexiás és diszgráfiás problémáink is sokat javultak. Köszönet mindenért!"

Egy 10 éves fiú sikertörténete édesanyja szavaival:
2016. 12. 17

"M. egyre kevesebbet téveszt sort az olvasásban és gyorsabban végzi el az órai munkát. Régebben a tábláról való másolás is gondot okozott, de mostanra ez sokat javult. Az írásnál a betűtévesztés ritkábban fordul elő, mint a terápia megkezdése előtt."Egy 11 éves fiú sikertörténete édesanyja szavaival:
2016. 12. 06.

"A fiam olvasási nehézségeivel kerestük fel a rendelőt. Az első felmérő vizsgálat után elkezdtünk járni a terápiára. A foglalkozások mindig nagyon jó hangulatban teltek, a gyakorlatok pedig nagyon hasznosak. Sok otthoni gyakorlás, Dóra lelkes szavai és tudása nagyon sokat segített. Köszönjük: M. és szülei!!"


Egy 8 éves lány  sikertörténete édesanyja szavaival:
2016. 11. 25.

"S. nehézséggel küzdött az olvasás területén. Most, a négy hónapos terápia befejeztével és a helyes olvasási technika elsajátítása után lényegesen könnyebben megy az olvasás. így más iskolai feladat is elérhetővé vált számunkra. Nagyon köszönjük!"
"Amikor elkezdtük a Vision Therapy-t gyermekünk csúnyán írt, hibásan olvasott, tárgyakat borogatott, ügyetlen és lassú volt. Mostani helyzetünk; szeret olvasni, összeszedettebb a mozgása és saját elmondása szerint jobban lát, mivel javult a térlátása is. A tanulásban nagyon sokat fejlődött, képes koncentrálni és kitartóan figyelni. Köszönjük, Dóra!!"

Egy 10 éves fiú sikertörténete édesanyja szavaival:

2016. 04. 30. 

"Gyermekünk iskola éretlenül került be. Sajnos az iskola követelményeit nem tudtuk teljesíteni. Szorongva, félve, utálva ment iskolába. A betűket kereste, nem volt képes egy idő után koncentrálni. A terápia során fókuszálási, figyelem, tér-irány problémával küzdöttünk. A terápiát folyamatosan alkalmazva csökkentek a problémák, az órákon jobban oda tudott figyelni, teljesítménye javult. Jobban koncentrált és csökkent a fáradékonysága is. A terápia mellett elvittük karate edzésre, ahol az irányokat és az egyensúlyozást gyakorolva nagyon sok fejlődést mutatott. A terápiát végig dolgoztuk, egyre gyorsabban oldotta meg a feladatokat, nem okozott problémát, iskolai teljesítménye javult. Eredményeit tekintve nagyon nagy fejlődést mutatott; nem fáradékony, szorongása elmúlt. Az iskolai lemaradását bepótolta. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönet Dóra alázatos munkájáért."

Egy 8 éves lány sikertörténete édesanyja szavaival:

2016. 04. 03.

 "A terápia kezdete óta kislányom iskolai teljesítménye látványosan javult, s ezáltal az önbizalma is nagyon sokat fejlődött. A gyakorlatokat szívesen elvégezte, nem okoztak neki nehézségeket. A terápiának köszönhetően sikerélményekben van része, ezáltal nagyon-nagyon szeret iskolába járni, ami tavaly egyáltalán nem volt jellemző. A pozitív irányú változás maximális! Nagyon köszönjük!"

 

Egy 12 éves fiú sikertörténete édesanyja szavaival:

2016. 04. 01.

" B. 9-10 hónapja kezdte a terápiát, kettős látása miatt. A sok gyakorlat és gyakorlás közben megtanult "bandzsítani", összeáll számára is a 3D mozi térbeli képe, írásképe kiegyenesedett, olvashatóbbá vált. Az iskolában írásban is bírja a tempót kortársaival, helyesírása rengeteget javult, Még a nagy mozgásai (pl. futás) is megszépültek, harmonikusabbá váltak, amit pl. edzője vett észre. Rajztanára szerint egyre tisztábban dolgozik és a furulyázáshoz is végre megjött a kedve, 5,5 év "rejtőzködés" után. Mindannyian nagyon örülünk a fejleményeknek, nagyon hálásak vagyunk a Dórának a munkájáért!"

 

Egy 15 éves fiú sikertörténete édesanyja szavaival: 

2016. 03. 22.

"T. nagyon motiváltan, rendszeresen végezte a gyakorlatokat. örömmel jött vizsgálatra és végig együtt működött. Nem is maradt el az eredmény. Közel két hónap után már szemüveg nélkül is boldogult. jelentősen csökkent a fejfájása. A kezelés végére szinte teljesen eltűnt a prizma és a szükséges dioptria is csökkent. Anyagilag is megérte a kezelés, hiszen egy új szemüveg árát se költöttük a fél év alatt rá. Köszönjük a segítséget és sajnáljuk, hogy nem évekkel ezelőtt jöttünk ide."


Egy 10 éves fiú sikertörténete édesanyja szavaival:

2016. 03. 05. 

"A terápia során kapott feladatok érdekesek, játékosak voltak, K. rendszeresen és szívesen végezte. Már néhány hét után tapasztaltunk pozitív változást, a program végére pedig az olvasás rendszeres időtöltéssé vált nála. Hangos olvasásában nem tapasztaltunk nagy áttörést, de fontosabb, hogy magában egyre többet olvas, szövegértése pedig kiváló. Ez matematikában is fontos a szöveges feladatok értelmezéséhez. Látványos és nagyon pozitív a változás! Szívből köszönünk mindent!"

 

Egy 10 éves fiú sikertörténete édesanyja szavaival:

2015. 12. 12. 

"B. iskolai eredményei javultak. Tanulási nehézségei csökkentek így nyugodtan készül az órákra. Olvasás -írás problémáival még küzdünk, bízunk benne, hogy megtaláljuk a következő segítőtársat. Dömötör Dóra kedvessége, profizmusa, mintaértékű valamennyi gyerekkel foglalkozó pedagus, fejlesztő vagy bármely személy számára. Szülőként is sok segítséget kaptam itt, melyet szeretettel köszönök! És visszatérünk!!!!"

 

Egy 9 éves fiú sikertörténete édesanyja szavaival:

2015. 12. 02. 

"Nagyon szép, barátságos, kellemes helyen és légkörben zajlottak a terápiák. A "házi feladatok" változatosak és nagyon fejlesztőek voltak. Némelyik annyira érdekes volt, hogy a többi testvér is sorban állt, hogy kipróbálhassa. B. szerint rendeződött az, hogy a táblán szétestek-duplázódtak a betűk. Az írás külalakja sokkal szebb, olvasása pontosabb lett. Kíváncsian várjuk a záróvizsga eredményét."Pedagógiai vélemény:

2016. 01. 14

"M.7. osztályos tanuló, általános tájékozottsága, gondolkodása korának megfelelő, síkban és térben is jól tájékozódik. A vizuális észleléssel, figyelemmel kapcsolatos feladatokat könnyedén, szívesen megoldotta a foglalkozásokon, közben gyakran mesélt a Vision Therapy során szerzett pozitív élményeiről. Úgy, tapasztaltam, a Vision  Therapy folyamatának nagyon jelentős pozitív transzferhatása van a tanulási képességekre, különösen az olvasásra. M. olvasása folyamatos, kifejező. Hasonló problémával érintett társaival szemben olvasását már nem jellemzik a betű-, szótagfelcserélések, sortartási és sorváltási problémák.  Szövegértése sokat fejlődött, de az ismeretlen szavak értelmezésében és az összetettebb szövegértési feladatok megoldási algoritmusában még segítséget igényel. Beszédhanghallása (időtartamok) kissé még bizonytalan, ez a helyesírásában időnként még problémákat okoz. Az olvasás gördülékennyé válása és eszközként való használata, a szókincs bővülése a tanulási motiváció jelentős fejlődését vonta maga után, amit osztályfőnöke és tanárai is észrevettek, tantárgyi és a szorgalom érdemjegyei is javultak.
Összességében elmondható, hogy olvasása elérte azt a szintet, amely már lehetővé tette az önálló ismeretszerzést, így a Vision Therapy azt mondhatjuk, kinyitott egy kaput, a könyvek és más írott anyagok megértésének kapuját. Hatékonyabbnak találtam, mint a vizuális percepciófejlesztés egyéb módjait. Még fontosabb azonban az egész személyiséget érintő fejlődés, az érdeklődés és önbizalom pozitív változása." gyógypedagógus."